2012. december 15., szombat

Kedves Barátaim!

Kormányunkat az az alaptalan és nevetséges vád érte, hogy nem fordítottak elég időt a 2013-as oktatási tervezet kidolgozására és megfelelő kommunikálására. Ennek fényében bátorkodtam hát kidolgozni a 2014-est! A fő pontok, amiket figyelembe kellett vennem az oktatás minőségbeli javítása, költségcsökkentés, és elérhetőség.
Sokan kritizálták, hogy túl magas a tandíj. Megoldjuk! Nem lesz tandíj. Minden diák ingyen tanulhat, azt amit és ameddig akar. Hogy a kiesett bevételt pótoljuk, máshol kell költséget csökkenteni: tanárokra nem lesz szükség, ugyanis a diákok szabadon használhatják majd az egyetemi és főiskolai könyvtárakat, amiben minden fontos információt megtalálnak ahhoz, hogy a Párt kitűnő szakemberei lehessenek. Természetesen a tanárok és professzorok nem lesznek munka nélkül hagyva: szükség lesz dolgos kezekre, akik az ország összes létező szobra helyére Orbán-szobrot építenek. A szabadságszobrot nem döntjük le, annak csak az arcát faragjuk át Horger Rózsáéra. Ha így is lenne még munkanélküliség, azok is kapnak munkát: az ország összes nagyobb városában a főtér Orbán-térré lesz keresztelve, szükség lesz jól kvalifált szakemberekre, akik az utcanevek kiírásait lecserélik.
Hogy tovább tudjunk költséget csökkenteni, a felsőoktatási intézmények épületeit üzemen kívül helyezzük, tanítás helyett ott ezen túl óriás labda-szobák lesznek, ahol a kormánytagok kipihenhetik a napi kemény munka miatti fáradalmaikat.
Bár a tudást sokkal fontosabbnak tartom mint a papírt, ha valakinek mégis kellene diploma, azt így oldjuk meg: aki eléggé felkészült, államvizsgát tesz, megírja a diplomamunkát, megvédi, és csekély 4 millió forintért megveheti a diplomát. Ez most első hallásra soknak tűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy tandíj nem lesz, és a tudás fontosabb a papírnál, beláthatjuk hogy ez az összeg igenis csekélyke. Ráadásul mivel ezt már most megtudták, több mint elegendő ideje lesz mindenkinek összespórolni ezt az összeget. Ha például csak havi 47 ezer forintot félreteszünk (csak véletlenszerűen gondoltam egy reálisnak tűnő számra), alig több mint 7 év alatt már meg is van. Azokban a családokban, ahol ketten is dolgoznak, ez az idő a felére csökkenhet, ha mindketten spórolnak! 3 és fél év – pont amennyi ideig egy alapképzés tart. Azt hiszem így mindenki tudja, mire számíthat. A diplomákkal is költséget fogunk csökkenteni: azokra a papírokra lesznek nyomtatva, amit 2012-ben a tüntető diákok használtak.
További javaslatom, hogy ez a tervezet miharabb legyen elfogadva listás szavazással, és akik NEM-mel szavaznak, azokat elégetjük és poraikat trágyaként értékesítjük.
Akik úgy döntenek, hogy megveszik a diplomát, az állam megtéríti a költségeiket: életük végéig ingyen ehetnek narancsot. Az sem baj, ha valaki diploma után külföldre megy, legalább fellendül Magyarország narancs-exportja.
Valaki aki tudja juttassa má ezt el a miniszterelnöknek lécci! Ha Horger Rózsa vagy az a Matolcs nyuggerdíjba menne, szívesen betölteném a megüresedett pozíciót, ezt a tervezetet írtam ajánlólevél helyett.
Puszi mindenkinek!
ui.: Hálát adok a magyarok Istenének, hogy milyen remek szakemberek kezében van országunk jövője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése