2011. november 30., szerda

Nem.

Nagy gondban vagyok. De mielőtt egyből elmondanám, ismertetem az alaphelyzetet.

Tegyük fel, hogy Venezuela és Kirgizisztán egyezséget kötnek: Venezuelában 80 éven felüli zongoristák nem árulhatnak kuvaiti dénárért Nigériában készült orrcsipeszeket, cserébe pedig Kirgizisztánban minden hónap 3. vasárnapján csak akkor ehetnek 3 napja született csecsemők sánta özvegyek által készített sörös-káposztás kengurulevest, ha felemelik a fél lábukat, és a fél kezüknek a negyedét.

Mint említettem, nagy a problémám: azon dilemmázok, hogy ezen az egyezségen melyik fél járna jobban. Mindent megtennék, ha megismerhetnék valakit, aki erre a kérdésre tudja a választ. Egy ilyen ember valőszínűleg azt is tudná, hogy az előző szóban miért írtam ő-t ó helyett. Szerencsére a helyesírásom még ezzel együtt is jobb mint az olvasóé. Magyarországon a különböző becslések szerint a felnőttek 16-33%-a funkcionális analfabéta. Ezt régebben degeneráltnak mondták volna, csak azóta menő lett toleránsnak lenni: pl. a kereskedelmi TV-csatornák a süketeket siketnek hívják, nehogy a parciálisan hallássérültek hülyének értsék a süketet. Hiszen az igazság néha fáj. Emlékezz csak vissza, kedves olvasó, milyen érzés volt, mikor kiderült, hogy nem azért volt zöld a kakid, mert a Kripton bolygóról jöttél.


Ez a baj a mai világgal. Ti azt gondoljátok magatokról, hogy Superman rokonai vagytok; a süketek azt, hogy nem hülyék; a politikusok azt hogy minden ember hülye; a tanárok meg azt hogy az ő tantárgyuk a legfontosabb.


Mivel a tököm kivan mindennel, rajtad fogom kitölteni a haragomat kedves olvasó: REMÉLEM SZÉGYELLED MAGAD, AMIATT, HOGY AZT SE TUDOD MI AZ A GALLIPOLI OSTROMA, TE NAGY SZAR!


Viszontlávára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése