2012. január 2., hétfő

8. rész - avagy az, amelyik a 7. után jön

Boldog Új Évet Kívánok!

2012 az ENSZ szerint a szövetkezetek nemzetközi éve. Bizony. Ha eddig valaki olyan hülye lett volna, hogy nem tudta, hogy minden év valaminek a nemzetközi éve, akkor annak most elárulom, hogy de. 2008, ha jól emlékszem, a krumpli nemzetközi éve volt. Volt már nemzetközi éve a megújuló energiaforrásoknak meg a bálnáknak is, meg sok más dolognak. Ahogy azt mindenki tapasztalta, 2011 az erdők nemzetközi éve volt. Épp ezért ez úton figyelmeztetem az olvasókat, készüljenek fel: 2012 sokkal inkább szövetkezetes lesz, mint erdős. Esetleg csak szövetkezetesebb, és kevésbé erdős, mint 2011.

Nézzük, mi történt 2011-ben. Elkezdtem ezt a blogot írni. Elkezdtem dolgozni. Abba is hagytam. 2011 egy jelentéktelen kis szar év volt. 2010 és 2012 között van - olyan, mint a szerencsétlen középső testvér a népmesékben - nem elég hogy nem ő a legnagyobb, de még csak nem is a legkisebb. 2010 menő, mert a 10 pont a 20 fele, meg amúgy is kerek szám. 2012-nél meg nehezebb menőbbet találni, mert az a világ vége. De 2011? Lófasz.

Nagyon unalmasnak tartom a témát, de nem tudok fölötte elsiklani: 2012 - világvége? Arra vagyok kíváncsi, hogy amikor eljön az a decemberi nap, (utána meg a következő,) vajon azok, akik elhitték ezt a maszlagot, és ezt hangoztatták is, örülni fognak, bambán megkönnyebbültek lesznek, hogy nem történt semmi; vagy negatív érzéseik lesznek amiatt, hogy nem lett igazuk? Ezt is el tudom képzelni néhányakról, hisz az emberek seggfejek, mint az már annyiszor kiderült. Aki nem hiszi, nézzen tükörbe.

Az Új Év mindig hatalmas változásokat hoz! Ez igaz, de csak 4 évente (kivéve az MSZP 8 éves rezsimjét). Azaz pont nem igaz. De ne politizáljunk, az olvasóim 68,2%-a úgysem értené azokat a témákat, amik az altáji humor felett állnak értelmi szint tekintetében.

A lényeg: miért jelentené az, hogy más a dátum azt, hogy az olvasó patetikus és jelentéktelen élete jobbra fordulna? Gondolkozzá má édes fiam, há könyörgök - mindennap más a dátum. 2012 ugyanolyan szar lesz, mint 2011, és kész. Aki mást mond, az megérdemli a csalódást, ami majd érni fogja.
Aki szerint meg 2011 nem volt szar, az most máséves lesz. Kivéve, ha 2012-ben is iszik.

Egyszer volt, hol nem, volt egyszer egy aranyos maci. Ment mendegélt, és talált egy embert, aki keményen dolgozott. Azt mondja az ember: Köszöntelek, te maci. Ha segítesz nekem lepecsételni ezeket a papírokat, adok neked 4 csupor mézet. A maci elgondolkozott a hallottakon - körülbelül fél másodpercig, majd fogta magát, belemélyesztette hatalmas karmait az emberbe, és elkezdte módszeresen kitépni annak belsőségeit. Nem tetszett neki az ember hangja - miközben az hörgött és ordított, ezért egy fához vágta annak a fejét. Mielőtt még 13 és fél percig kínozta.

Hogy mi ebből a tanulság? Aki nem tudja, az nagyon hülye. Aki medvét lát, tettessen halottat, vagy búcsúzzon el.

Segg.

Viszontláp-sásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése